Onderzoek naar re-integratie met behulp van technologie na burn-out

Ervaringsdeskundigen gezocht
Actualiteiten overzichtGepubliceerd op: 27-02-2023
Nieuws
In de sector Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang (SWJK) zijn de cijfers van uitval door overbelasting en burn-out al jaren hoog. In opdracht van ZonMw ontwikkelt het Verwey-Jonker Instituut de komende vier jaar een nieuwe werkwijze voor de re-integratie van langdurig zieke medewerkers. Het verhaal van de mens achter de cijfers staat hierbij centraal.

We ontwikkelen een nieuwe werkwijze waarbij werknemers die langdurig zijn uitgevallen met behulp van technologische innovaties zoals Virtual Reality ondersteund worden om weer duurzaam mee te doen op de arbeidsmarkt.

We vinden het erg belangrijk om de persoonlijke ervaringen van ervaringsdeskundigen vooraan te zetten in de ontwikkeling van de nieuwe werkwijze. Daarom zoeken wij mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen wat werkt. Specifiek zoeken we werknemers die door een burn-out binnen een van de branches van de sector Sociaal werk, Jeugdzorg en Kinderopvang langdurig zijn uitgevallen en een re-integratie 2e spoor traject hebben doorlopen of hier mee bezig zijn.

Gesprek

We gaan (online of fysiek) met je in gesprek over verschillende onderwerpen. Zoals: hoe verliep het proces waardoor je in een burn-out terecht ben gekomen? Welke structurele aspecten van je werk hebben bijgedragen aan de burn-out? Wat ging tijdens de re-integratie goed en wat kan beter? Is er iets waar je behoefte aan had en wat niet werd geboden? Ook zijn we benieuwd wat je feedback is op ons voorstel om Virtual Reality in te zetten bij de re-integratie. Hiervoor is geen kennis van Virtual Reality nodig.

Wil je ons helpen door mee te doen aan een kort individueel gesprek? Neem dan contact met ons op via 2espoor@verwey-jonker.nl.

Je werkgever of andere partijen die een rol hebben gespeeld in de re-integratie zullen nooit weten dat jij als ervaringsdeskundige meedoet en wat je vertelt tijdens het interview. Alleen de verantwoordelijke onderzoekers van het Verwey Jonker Instituut weten dat je meedoet en wat je vertelt.

Betrokken

Human Total Care en Focus Nederland dragen met hun expertise op het gebied van verzuimmanagement en re-integratie bij aan dit project. Het Arbeidsmarktfonds Fonds Collectieve Belangen (FCB) is van en voor alle tweehonderdduizend werknemers en bijna vijfduizend werkgevers in Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang, en vertegenwoordigt het perspectief van werknemers én werkgevers in dit project. Nauw betrokken zijn daarnaast het netwerk behoud van Zorg aan Zet in Limburg, Pactum jeugdzorg en ervaringsdeskundigen uit de sector. Voor de technische realisatie zijn XR LAB Saxion Hogeschool, Enliven en het Lerend Netwerk Virtual Reality van Avans Hogeschool belangrijke partners. Samen werken we toe naar innovatie die er écht toe doet.

Ines Schell-Kiehl

Contact
Deel dit nieuwsbericht op: