Wetenschappelijk directeur prof. dr. Majone Steketee kiest voor nieuwe rol bij het Verwey-Jonker Instituut

Actualiteiten overzichtGepubliceerd op: 02-09-2024
Professor dr. Majone Steketee gaat per 1 september de rol van wetenschappelijk adviseur vervullen binnen het Verwey-Jonker Instituut. Hiermee komt een einde aan haar functie als lid van de Raad van Bestuur. Het instituut gaat verder met een éénhoofdige directie, algemeen directeur dr. Onno de Zwart vervult deze rol.

De komende twee jaar, tot haar pensioengerechtigde leeftijd, richt ze zich op het ontwikkelen van onderzoeksprogramma’s, met als doel de expertise van het instituut te bundelen en de kennis op een effectievere manier naar buiten uit te dragen. ‘Mijn ervaring met het ontwikkelen van het onderzoeksprogramma over huiselijk geweld en jeugdbescherming heeft me overtuigd dat het bundelen van kennis en onderzoek essentieel is om de mechanismen achter kindermishandeling te begrijpen. Deze ervaring wil ik de komende twee jaar gebruiken om programma’s te ontwikkelen op belangrijke thema’s zoals inclusieve arbeid en de mentale gezondheid van kinderen. En ik blijf me natuurlijk inzetten voor de thema’s huiselijk geweld, kindermishandeling en het effectief beschermen van kinderen,’ vertelt Steketee. Haar functie als bijzonder hoogleraar ‘Intergenerationele Overdracht van Geweld binnen Gezinnen’ aan de Erasmus Universiteit zal zij de komende vijf jaar blijven bekleden.

‘Deze ervaring wil ik de komende twee jaar gebruiken om programma’s te ontwikkelen op belangrijke thema’s zoals inclusieve arbeid en de mentale gezondheid van kinderen.’

Algemeen directeur Onno de Zwart, die al geruime tijd nauw samenwerkt met Steketee, is enthousiast over de nieuwe rolverdeling en ziet het als een kans om het instituut verder te laten groeien en te onderscheiden in wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek. ‘Majone heeft een onmisbare bijdrage geleverd aan het succes van het instituut. Haar expertise en ervaring blijven voor ons van grote waarde,’ aldus Onno.

Vanaf 2014 was Steketee algemeen directeur en vanaf 2020 heeft zij de functie vervuld van wetenschappelijk directeur.

Deel dit nieuwsbericht op: